Contact

Contact info

Email: info@replique.nl
T: +31 (0)30 271 5223
M: +31 (0)6 5329 3504

Adres

Biltstraat 156
3572 BN Utrecht
Nederland

Tijden

Maandag t/m vrijdag
Openingstijden 9.00 uur -17.00 uur
gewei_replique_1_lr
replique_tempelwachters_1500x844
_MG_0162
Replique_DSC00151_cr

Over ons

Terug
Content imageContent imageContent image
Replique is een atelier voor productie, reproductie en reconstructie van beeldhouwwerk, plastiek, ornamenten en glas. Meesters en teamleiders zijn Willem Noyons, ontwerper, beeldend kunstenaar en edelsmid en Albert Kramer, beeldhouwer en kunststofexpert, Gilbert Avezaat, 3D computer-expert. Replique combineert klassiek gevoel voor kwaliteit met kunsthistorische en technische kennis.

Replique maakt beelden in brons, steen, (schuim)kunststoffen, mortel en gietsteen. Op ware grootte, groter of kleiner. Zowel unica als series. Beeldhouwen, modelleren, mallenmaken en patineren zijn de klassieke vaardigheden in het atelier. Replique vult die aan met digitale technieken en nieuwe materialen. 3D scannen, 3D modelleren, print- en freesmethoden worden veel toegepast. Wij scannen op locatie en meten digitaal in. Replique gebruikt kunststoffen en ontwikkelt vaak per project methoden of speciale recepten om de gewenste kleur en textuur te krijgen..

Replique vervangt bestaande beelden binnen en buiten die beschadigd zijn door weersinvloeden of vandalisme, voor een niet van het oorspronkelijke object te onderscheiden reconstructie. Replique maakt preventieve mallen waarmee een beeld kan worden gegoten als het origineel is verdwenen (bronsdiefstal). Replique werkt nauw samen met verschillende bronsgieterijen en steenhouwerijen.

Replique realiseert vele projecten in binnen- en buitenland.

Nieuw bij Replique is het visualiseren in 3D van objecten en omgevingen. Wij doen dit op basis van onze 3D scans en 3D modellen voor smartphones, tablets en internet.
(download de demoapp voor iphone en ipad via de app-store museumapp)

Replique is een dochteronderneming van Atelier Willem Noyons b.v.